Coronavirus: Autoritățile din Abu Dhabi au lansat campania de vaccinare în masă

  • 14 Decembrie 2020 14:11
Coronavirus: Autoritățile din Abu Dhabi au lansat campania de vaccinare în masă

Autoritățile din Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite, au început luni să vaccineze populația locală împotriva noului coronavirus, conform unei agenții sanitare, la cinci zile după ce această țară a aprobat vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de producătorul chinez de medicamente Sinopharm, informează AFP, preluat de Agerpres.

Emiratele Arabe Unite este una dintre primele țări din lume care au început administrarea pe scară largă a unui vaccin anti-COVID-19, după Marea Britanie, pe 9 decembrie, și Statele Unite, pe 14 decembrie, care folosesc amândouă un vaccin dezvoltat de grupul american Pfizer în colaborare cu compania germană BioNTech.

Rezidenții din Abu Dhabi pot de acum să se programeze pentru vaccinare prin intermediul liniei de asistență telefonică a serviciului de sănătate din Abu Dhabi (EHA).

Potrivit presei locale, cel puțin 45 de spitale și clinici au primit doze de vaccin Sinopharm, care are, potrivit autorităților din Emiratele Arabe Unite, o eficiență de 86%. Niciun studiu care să vizeze acest aspect nu a fost deocamdată publicat de autoritățile din China, generând astfel o serie de critici referitoare la lipsa sa de transparență.

Emiratele Arabe Unite au înregistrat în mod oficial peste 186.000 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei de COVID-19, inclusiv 618 decese.

Viața și-a reluat în mare parte cursul ei obișnuit în emiratul învecinat Dubai, după o izolare strictă decretată în primăvara acestui an.

În alte zone din Golful Persic, autoritățile din Bahrain au validat oficial, la începutul lunii, două vaccinuri: cele produse de Sinopharm și de Pfizer-BioNTech.

Arabia Saudită a aprobat săptămâna trecută doar vaccinul Pfizer-BioNTech.

China are în prezent patru vaccinuri aflate în faza finală a studiilor clinice, iar trei dintre ele conțin un agent viral inert, fiind ușor de transportat și de distribuit, spre deosebire de vaccinul Pfizer-BioNTech, care trebuie să fie conservat la temperaturi de sub minus 70 de grade Celsius.

Mai multe studii clinice de amploare au fost realizate de laboratoare chineze în câteva țări, inclusiv în Brazilia, Emiratele Arabe Unite și Turcia.

În Peru, studiile clinice bazate pe vaccinul Sinopharm au fost suspendate după apariția unor probleme neurologice la unul dintre voluntari.

În trecut, industria farmaceutică chineză a fost criticată din cauza unor scandaluri ce vizau vaccinuri alterate, aspect care ar putea să îi descurajeze pe cumpărătorii străini.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău