Coronavirus: Autoritățile chineze anunță înăsprirea restricțiilor din orașul Xian, aflat deja în carantină

  • 26 Decembrie 2021 18:21
Coronavirus: Autoritățile chineze anunță înăsprirea restricțiilor din orașul Xian, aflat deja în carantină

Orașul chinez Xian, aflat în carantină, a anunțat duminică o ”dezinfectare totală" și o înăsprire a restricțiilor, în condițiile în care China înregistrează un număr record de contaminări cu COVID-19 pentru ultimele 21 de luni, informează AFP citată de Agerpres.

Țara aplică o politică de toleranță zero împotriva noului coronavirus, constând în luarea tuturor măsurilor pentru a limita pe cât posibil apariția de noi cazuri. Autoritățile și-au sporit vigilența pentru a evita apariția unor focare de amploare înainte de Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing (4-20 februarie 2022).

Cu toate acestea, în ultimele luni au apărut cu regularitate focare sporadice. Un exemplu este orașul Xian - cunoscut în întreaga lume pentru "armata de teracotă" - care se află în carantină începând de joi.

Metropola a raportat duminică 155 de cazuri noi de COVID-19, ajungând la un total de circa 500 în ultimele săptămâni.

"În următoarele zile, este posibil să fie detectate și alte cazuri", a avertizat He Wenquan, un oficial din Xian, făcând apel la populație "să nu intre în panică".

Circa 29.000 de persoane au fost plasate în izolare în hoteluri, a precizat oficialul. Pentru a limita epidemia, locuitorii din Xian au fost deja testați de mai multe ori, potrivit autorităților.

Dezinfectarea "totală" anunțată de autorități urmează să înceapă duminică seara. Restricțiile au fost, de asemenea, înăsprite pentru rezidenți.

De acum înainte, fiecare gospodărie din Xian își poate trimite doar unul dintre membri să cumpere produse de primă necesitate o dată la trei zile, față de o dată la două zile până în prezent.

China a raportat duminică 206 de cazuri noi de COVID-19 pe teritoriul său - cel mai mare număr de contagieri zilnice din martie 2020.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:6,17 m/s
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău