Coronavirus: Austria va extinde cel de-al treilea lockdown până pe 8 februarie (surse)

  • 17 Ianuarie 2021 11:40
Coronavirus: Austria va extinde cel de-al treilea lockdown până pe 8 februarie (surse)

Austria va extinde cel de-al treilea lockdown împotriva Covid-19 până pe 8 februarie, conform agenției de știri APA, care citează surse familiare cu negocierile dintre autoritățile federale și cele regionale, transmite duminică Reuters.

Restricțiile asupra vieții private urmau să înceteze la 24 ianuarie, însă oficialii din domeniul sănătății au avertizat că rata infecțiilor rămâne în continuare prea ridicată pentru a începe reducerea restricțiilor în această etapă.

Austria, o țară cu o populație de 8,9 milioane, se află în cel de-al treilea regim de lockdown, în care au rămas deschise doar magazinele considerate esențiale. Austria a raportat aproape 390.000 de cazuri de coronavirus și aproximativ 7.000 de decese au fost puse pe seama Covid-19 de la începutul pandemiei.

În acest context, cel puțin 10.000 de oameni au manifestat sâmbătă la Viena împotriva măsurilor sanitare adoptate pentru a combate coronavirusul, cerând între altele demisia guvernului și denunțând "presa mincinoasă".

"Cifrele care ne sunt prezentate despre morți sunt baliverne. Nu vreau să ajungem ca în China, unde nu sunt drepturi", a explicat o femeie care s-a prezentat Gabi, purtând o banderolă cu mesajul "Voi sunteți boala, noi suntem remediul".

Participanții la manifestație, care în majoritate nu purtau mască, au arborat drapele ale Austriei și nu au respectat distanța socială. Organizatorii au susținut că s-au strâns 50.000 de manifestanți.

La miting a luat parte și fostul vicecancelar Heinz Christian Strache (extrema dreaptă), care nici el nu purta mască anti-coronavirus.

În paralel a avut loc și o contramanifestație cu participarea militanților de extremă stânga, care au denunțat "nebunia anti-măști". Circa 500 de persoane au luat parte la această contramanifestație, potrivit poliției.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
8,85
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău