Coronavirus: Austria a început distribuirea către populație a testelor gratuite de COVID-19 care pot fi efectuate acasă

  • 01 Martie 2021 17:56
Coronavirus: Austria a început distribuirea către populație a testelor gratuite de COVID-19 care pot fi efectuate acasă

Austria a început luni repartizarea către populație a testelor antigen gratuite de COVID-19, câte cinci teste pentru fiecare persoană pe lună și care pot fi efectuate acasă, relatează agenția EFE.


Toți cetățenii austrieci cu vârste de peste 15 ani și care dispun de cardul de asigurat vor putea prelua testele dintr-una din cele circa 14.000 de farmacii ale Austriei. Săptămâna aceasta vor fi distribuite primele 600.000 de teste rapide, cantitate ce va fi dublată săptămâna viitoare.

Testul este ușor de efectuat; cu un tampon de bumbac este prelevat un exudat nazal, supus apoi unui lichid reactiv.

Aceste teste sunt complementare testelor antigen și PCR, deja oferite masiv populației austriece în centrele de testare, precum și în instituțiile de învățâmânt. Testare intensă este văzută de guvernul de la Viena ca fiind cheia ruperii lanțurilor de transmitere a virusului și punerii epidemiei sub control prin detectarea și izolarea cazurilor pozitive asimptomatice.

Austria a vaccinat până în prezent împotriva COVID-19 cu cel puțin o doză 7,17% din populația sa de circa 8,8 milioane de locuitori, procent ușor sub media Uniunii Europene.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău