Coronavirus: Australia va produce 85 de milioane de doze de vaccin anti COVID-19

  • 07 Septembrie 2020 20:11
Coronavirus: Australia va produce 85 de milioane de doze de vaccin anti COVID-19

Australia va produce și va distribui, la începutul anului 2021, 84,8 milioane de doze ale vaccinului anti COVID-19 dezvoltat de Universitatea Oxford, dacă acesta se va dovedi eficient, în baza unui acord de peste un miliard de dolari anunțat luni cu două companii farmaceutice, potrivit EFE, preluat de Agerpres.

Acordul, estimat la 1,240 de miliarde de dolari (1,048 miliarde de euro), va permite companiei australiene CSL să fabrice o mare parte din dozele de vaccin dezvoltat de Universitatea Oxford și de compania farmaceutică britanică AstraZeneca, alături de vaccinurile la care lucrează Universitatea din Queensland (Australia).

Australienii "vor avea acces timpuriu la 3,8 milioane de vaccinuri ale Universității Oxford în ianuarie și februarie 2021", a informat premierul australian, Scott Morrison, într-un comunicat.

Dezvoltarea vaccinului Oxford/AstraZeneca împotriva noului coronavirus se află în prezent în faza 3 de testare, în timp ce vaccinul dezvoltat de Universitatea din Queensland a demonstrat deja că funcționează pe animale în testele preclinice.

Premierul Morrison a precizat că vaccinurile trebuie să fie sigure, eficiente și să îndeplinească toate condițiile sanitare, înainte de a fi distribuite în rândul populației australiene de 25 de milioane de locuitori, deși vaccinarea anti COVID-19 nu va fi obligatorie.

Anunțul intervine într-un moment în care Australia se confruntă cu un al doilea val de epidemie cu epicentrul la Melbourne, un focar care a izbucnit la sfârșitul lunii iunie când se pare că au fost încălcate restricțiile de carantină pentru călătorii veniți din străinătate.

Australia a înregistrat de la începutul pandemiei circa 26.300 cazuri de COVID-19 și 762 de decese, majoritatea la Melbourne.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău