Coronavirus: Australia relaxează unele restricții

  • 18 Octombrie 2020 11:16
Coronavirus: Australia relaxează unele restricții

În statul Victoria din centrul Australiei urmează să fie relaxate unele din restricțiile impuse pentru combaterea celui de-al doilea val al epidemiei de coronavirus, a anunțat duminică premierul statului, Daniel Andrews, citat de dpa, preluat de Agerpres.

Se va renunța la limitele de timp pentru exercițiile fizice și socializare, ia limita de cinci km pentru deplasări va fi extinsă la 25 începând de la miezul nopții. Întrunurile sociale în aer liber vor fi permise pentru 10 persoane din două locuințe, iar la piscinele în aer liber vor avea acces simultan câte 30 de persoane.

De la 1 noiembrie, poate chiar mai devreme, locuitorii din Melbourne - capitala statului - nu vor mai trebui să justifice ieșirile în afara locuinței, iar unitățile de cazare a turiștilor vor putea fi redeschise fără restricții.

Andrews a făcut anunțul după ce în Victoria s-au înregistrat sâmbătă doar două cazuri noi de infectare cu coronavirus; a fost a cincea zi consecutivă cu mai puțin de 10 cazuri noi și a patra zi fără decese. În stat au rămas doar 137 de cazuri active.

'Există un anumit optimism, chiar încredere', a spus premierul într-o conferință de presă. El le-a mulțumit concetățenilor, care 'au făcut o treabă excelentă (...) ceea ce înseamnă că, în timp ce multe orașe din lume se așteaptă o iarnă mortală, noi, la Melbourne și în peste tot în Victoria suntem într-o situație bună pentru o vară sigură din punct de vedere al COVID și un 2021 normal'. 

Sursa:Agerpes

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău