Coronavirus: Australia a suspendat zborurile din India, grav afectată de pandemie

  • 27 Aprilie 2021 10:54
Coronavirus: Australia a suspendat zborurile din India, grav afectată de pandemie

Australia a decis marți să suspende până pe 15 mai zborurile din India, în condițiile în care pandemia de COVID-19 în această țară din Asia de Sud a atins un nivel fără precedent în ceea ce privește gravitatea ei, informează AFP, preluat de AGERPES.

Premierul australian Scott Morrison a justificat această decizie prin "riscurile" pe care le reprezintă călătorii ce vin din India, printre care mii de cetățeni australieni, inclusiv celebri jucători de cricket.

Canada, Emiratele Arabe Unite, Regatul Unit și Noua Zeelandă au suspendat sau restrâns deja zborurile din India, în urma unei creșteri record de cazuri de contaminare în această țară cu 1,3 miliarde de locuitori.

Australia a anunțat de asemenea că va trimite ajutor medical, în special butelii cu oxigen, ventilatoare și material de protecție în India, unde spitalele sunt excedate.

India, care a înregistrat luni un record mondial de 352.991 de persoane contaminate într-o singură zi și un record național de 2.812 de decese de COVID-19, a fost cufundată în haos în câteva zile de "varianta indiană" a noului tip de coronavirus.

Morrison a calificat situația drept "o criză umanitară îngrozitoare".

Această suspendare a zborurilor intervine la o zi după ridicarea unui lockdown de trei zile în orașul australian Perth, în Australia de Vest, ce a fost impus după ce o persoană care s-a întors din India a contaminat alte persoane în hotelul de carantină în care se afla. Virusul ar fi putut fi transmis apoi altor persoane, ceea ce i-a determinat pe responsabilii acestui stat australian să-i ceară guvernului de la Canberra să înăsprească măsurile pentru zborurile din India.

Morrison a subliniat că această suspendare este temporară și că zborurile de repatriere vor fi reluate în special pentru persoanele cele mai vulnerabile. "Nu credem că soluția este de a-i abandona pe australieni în India (...) după cum par să sugereze unii", a adăugat el.

Australia și-a închis frontierele pentru majoritatea ne-australienilor în martie 2020. Toate persoanele ce intră pe teritoriul său trebuie să stea 14 zile în carantină, ceea ce a permis în mod incontestabil frânarea răspândirii epidemiei.

De la începutul pandemiei, această imensă țară-insulă, cu peste 25 de milioane de locuitori, a înregistrat mai puțin de 30.000 de cazuri de COVID-19, dintre care 910 s-au soldat cu decese. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău