Coronavirus: Argentina trimite Mexicului principiul activ pentru obținerea vaccinului AstraZeneca

  • 19 Ianuarie 2021 08:30
Coronavirus: Argentina trimite Mexicului principiul activ pentru obținerea vaccinului AstraZeneca

Argentina urma să trimită luni în Mexic principiul activ necesar producerii a circa șase milioane de doze din vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de compania farmaceutică anglo-suedeză AstraZeneca și Universitatea Oxford, a anunțat șeful diplomației de la Ciudad de Mexico, Marcelo Ebrard, citat de AFP, preluat de Agerpres.

Datorită acestui transport, va fi posibilă finalizarea în Mexic a acestui vaccin, a scris pe Twitter ministrul mexican de externe.

Autoritatea guvernamentală mexicană de protecție împotriva riscurilor sanitare (COFEPRIS) a autorizat la 4 ianuarie utilizarea acestui vaccin, care ar trebui să fie disponibil din martie, în funcție de capacitățile de producție ale fabricanților.


"Principiul activ" este produs în Argentina de compania bio-farmaceutică mAbxience înainte de a fi expediat în Mexic unde vaccinul va fi realizat de laboratoarele Liomont.

Cele două companii vor putea produce circa 250 de milioane de doze pentru a răspunde cererii din America Latină, potrivit guvernului mexican.

Mexicul a trimis deja o comandă de 77,4 milioane de doze pentru vaccin. De asemenea, a încheiat acorduri pentru a obține și alte vaccinuri, printre care cel rusesc, Sputnik V.

Mexicul, cu 128 de milioane de locuitori, este a patra țară cea mai afectată din lume în ce privește numărul de morți în pandemie, cu 140.704 decese, potrivit datelor consultate de AFP. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău