Coronavirus: Argentina raportează un număr record de cazuri noi și de decese

  • 25 August 2020 10:17
Coronavirus: Argentina raportează un număr record de cazuri noi și de decese

Argentina a confirmat luni un număr record de 8.713 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus și 381 de decese asociate maladiei COVID-19 în ultimele 24 de ore, în contextul în care această țară sud-americană se confruntă cu o creștere consistentă a numărului de infectări, informează Reuters, preluat de Agerpres.

Ministrul argentinian al Sănătății a spus că la doar câteva săptămâni după impunerea unor măsuri mai stricte de carantină în Buenos Aires și în suburbiile sale, numărul cazurilor a început să crească și în alte regiuni ale țării.

Numărul total al cazurilor confirmate a depășit pragul de 350.000, iar bilanțul deceselor a ajuns la 7.366.

Anunțul de luni a fost făcut la scurt timp după ce mii de argentinieni au participat la un marș prin care au cerut ridicarea restricțiilor și repornirea activităților economice.

Argentina s-a confruntat în ultimii doi ani cu o gravă criză economică, recesiune, inflație ridicată și o creștere a sărăciei, iar toate aceste efecte negative sunt în prezent accentuate și mai mult de pandemia de COVID-19.

Ministrul Sănătății a precizat marți că gradul de ocupare a paturilor de la secțiile de terapie intensivă este de 57,3% la nivel național și de 64,5% în capitala țării, Buenos Aires.

Deocamdată, numărul de cazuri de COVID-19 și numărul de decese asociate acestei boli în Argentina au fost mai mici decât cele raportate de principalele țări învecinate, Brazilia, Chile și Peru.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Nori împrăștiați
Umiditate:55 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău