Coronavirus: Aproape 800 de cadavre au fost adunate din locuințe în capitala economică a Ecuadorului

  • 13 Aprilie 2020 12:02
Coronavirus: Aproape 800 de cadavre au fost adunate din locuințe în capitala economică a Ecuadorului

Aproape 800 de cadavre au fost adunate din locuințe din Guayaquil, capitala economică a Ecuadorului, unde serviciile sanitare și funerare sunt suprasolicitate de pandemia de COVID-19, a anunțat duminică Jorge Wated, oficialitate ecuadoriană care conduce o forță specială formată din polițiști și militari, informează AFP.

Aceste sute de cadavre au fost scoase din locuințe de forțe speciale formate din polițiști și militari și înființate de guvern în fața haosului provocat de pandemie în Guayaquil, mare port situat pe coasta Pacificului.

"Numărul (de trupuri neînsuflețite) pe care le-am adunat din locuințe cu ajutorul forțelor speciale a depășit 700", a declarat Jorge Wated, în timpul unei conferințe de presă online din Guayaquil.

Puțin mai târziu, Wated a notat pe contul său de Twitter că numărul de cadavre adunate de aceste forțe din locuințe este de 771, la care se adaugă cele 631 de trupuri care se află în spitale, ale căror morgi sunt pline.

Wated nu a specificat cauzele pentru care cele circa 1.400 de decese au survenit în timpul stării de urgență sanitare decretată la Guayaquil din cauza pandemiei.

Potrivit celui mai recent bilanț național, Ecuadorul a înregistrat circa 7.500 de contaminări, dintre care 333 de decese, după ce prezența virusului pe teritoriul său a fost anunțată la 29 februarie.

Provincia Guayas numără 72% dintre cazuri, iar în Guayaquil, capitala sa, se înregistrează circa 4.000 de bolnavi de COVID-19.

Forțele speciale formate din polițiști și militari au început în urmă cu trei săptămâni să scoată cadavre din locuințe, după prăbușirea serviciilor mortuare în Guayaquil, care a dus la enorme întârzieri în ceea ce privește înhumările, în condițiile în care o interdicție de circulație de 15 ore pe zi este în vigoare pe teritoriul întregii țări.

Confruntați cu această situație, locuitorii au difuzat pe rețelele sociale înregistrări video cu cadavre abandonate pe străzi și apeluri de salvare ale familiilor care doreau să-și îngroape morții.

Guvernul ecuadorian și-a asumat sarcina înhumărilor, în fața imposibilității rudelor de a face acest lucru, din diverse motive, inclusiv financiare.

Președintele ecuadorian Lenin Moreno a anunțat duminică pe contul său de Twitter că a decis să-și reducă la jumătate salariul său și pe cel al altor funcționari de stat în fața crizei economice provocate în Ecuador de pandemie și de prăbușirea prețurilor internaționale la petrol.

Sursa:Agerpres.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău