Coronavirus: Angela Merkel este sănătoasă, dar lucrează de acasă, a anunțat vicecancelarul german Olaf Scholz

  • 23 Martie 2020 15:33
Coronavirus: Angela Merkel este sănătoasă, dar lucrează de acasă, a anunțat vicecancelarul german Olaf Scholz

Cancelarul federal german Angela Merkel, care a fost plasată duminică în carantină după ce a intrat în contact cu un doctor infectat cu noul tip de coronavirus, este sănătoasă, dar lucrează de acasă, a anunțat luni vicecancelarul german Olaf Scholz, informează Reuters, preluat de Agerpres.

"Dna cancelar federal este sănătoasă în acest moment. Ea pur și simplu lucrează de acasă, la fel ca mulți alți oameni care s-au plasat în autoizolare la domiciliu", a spus Scholz, care este și ministru al finanțelor al Germaniei, în cadrul unei conferințe de presă.

"Angela Merkel este activă: am avut împreună o întâlnire de guvern în dimineața aceasta. Nu video, însă ne-am recunoscut desigur vocile unii altora. Altfel, fișiere au fost trimise încoace și încolo și totul s-a desfășurat după cum era de așteptat", a adăugat Scholz.

Olaf Scholz a mai anunțat că va vorbi în locul Angelei Merkel în camera inferioară a parlamentului, Bundestag, miercurea aceasta.

Vineri după-amiază, Merkel a fost vaccinată de medic împotriva pneumococului, o bacterie cauzatoare de pneumonie, intrând în carantină duminică după ce a aflat că medicul cu care a intrat în contact a fost testat pozitiv. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău