Coronavirus - Albania înregistrează primul deces; armata va fi scoasă pe străzi

  • 11 Martie 2020 18:45
Coronavirus - Albania înregistrează primul deces; armata va fi scoasă pe străzi

Albania a înregistrat miercuri primul deces de coronavirus și a anunțat desfășurarea pe străzi a poliției și armatei pentru a-i identifica pe cei care au fost în Italia și Grecia și nu s-au izolat în casă, relatează EFE, preluat de Agerpres.

Persoana decedată, o femeie în vârstă de 73 de ani care suferea de boli cardiovasculare și pneumonie, se întorsese în urmă cu câteva zile după o vizită în Italia și a fost internată într-un spital din orașul portuar Durres.

Premierul albanez Edi Rama a descris situația drept "un război cu un inamic invizibil" și a explicat că începând de joi Poliția și Armata vor fi desfășurate pe străzi pentru a identifica persoanele care circulă liber după ce au fost în ultimele 15 zile în vizită în țările vecine Italia și Grecia.

Dacă vor fi găsite în afara locuinței vor plăti amenzi de până la 5.000 de euro, iar dacă nu plătesc le va fi interzisă ieșirea din țară.

Guvernul albanez a decis luni închiderea timp de 15 zile a școlilor, anularea adunărilor publice și a zborurilor directe spre nordul Italiei după confirmarea primelor cazuri de infectare cu noul coronavirus. Persoanele infectate sunt un bărbat de 28 de ani, revenit de la Florența la sfârșitul lunii februarie, și tatăl său, pe care l-a contagiat.

Autoritățile au realizat 157 de teste dintre care doar 12 au ieșit pozitive.

Marți seară au fost închise cluburile de noapte, iar barurile și restaurantele trebuie să garanteze că există cel puțin un metru distanță între clienți. Au fost de asemenea suspendate vizitele în spitale ale rudelor pacienților.

Sursa:AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău