Coronavirus. Albania închide școlile și anulează zborurile spre Italia

  • 09 Martie 2020 14:37
Coronavirus. Albania închide școlile și anulează zborurile spre Italia

Guvernul albanez a decis luni închiderea timp de 15 zile a școlilor, anularea adunărilor publice și a zborurilor directe spre nordul Italiei, după confirmarea primelor cazuri de infectare cu noul coronavirus, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Persoanele afectate sunt un bărbat de 28 de ani, revenit de la Florența la sfârșitul lunii februarie, și tatăl său, pe care probabil l-a contaminat, a comunicat Ministerul Sănătății, la scurt timp după miezul nopții.

Cei doi pacienți, spitalizați la Tirana, sunt în stare stabilă și nu prezintă complicații, a precizat sursa citată.

Prim-ministrul Edi Rama a convocat de urgență guvernul, iar la finalul ședinței a anunțat că toate instituțiile școlare vor fi închise timp de 15 zile pentru a se opri răspândirea virusului. De asemenea, vor fi anulate toate adunările publice, sportive și culturale, la fel și cursele directe între Albania și nordul Italiei până la 3 aprilie.

Cinci țări din Balcanii Occidentali - Croația, Bosnia, Serbia, Macedonia de Nord și Albania - au confirmat până acum cazuri de infectare cu COVID-19, cu un total de 19, cele mai multe în Croația, 12.

Italia, unde s-au înregistrat 366 de decese și 7.375 de cazuri confirmate, a plasat de duminică 16 milioane de persoane, un sfert din populație, în carantină, o măsură fără precedent în Europa.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău