Coronavirus: Agenția Europeană pentru Medicamente recomandă utilizarea cocktailului de anticorpi Regeneron

  • 26 Februarie 15:15
Coronavirus: Agenția Europeană pentru Medicamente recomandă utilizarea cocktailului de anticorpi Regeneron

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a comunicat vineri că pentru tratarea pacienților cu COVID-19 se poate utiliza cocktailul de anticorpi dezvoltat de compania farmaceutică americană Regeneron, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Recomandarea EMA poate fi urmată de țările membre ale Uniunii Europene pentru utilizarea combinației de casirivimab și imdevimab înaintea eliberării autorizației de comercializare, a precizat agenția.

Statele Unite au aprobat din noiembrie anul trecut utilizarea produsului Regeneron în cazuri urgente, unul din pacienții tratați astfel fiind fostul președinte american Donald Trump.

Medicamentul se administrează sub formă de picături.

Anticorpii monoclonali din formulă se obțin prin reproducerea celor naturali produși de organismul uman pentru a lupta cu infecțiile.

"În ceea ce privește siguranța, cele mai multe efecte secundare raportate au fost ușoare sau moderate, dar s-au observat și reacții legate de infuzie (inclusiv reacții alergice), care trebuie monitorizate", a arătat EMA.

Organismul european de reglementare a medicamentelor a comunicat că studiul în timp real al combinației produse de Regeneron continuă și va sta la baza recomandării de aprobare a comercializării în UE. EMA mai analizează și alte tratamente cu anticorpi, de la Eli Lilly și Celltrion.

Regeneron a anunțat joi că o comisie independentă a stabilit că medicamentul împotriva coronavirusului are o "eficiență clinică clară" pentru reducerea ratelor de spitalizare și deces ale pacienților. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
20
Cer senin
Umiditate:19 %
Vint:2,06 m/s
Tue
12
Wed
9
Thu
6
Fri
7
Sat
7

Curs oficial BNM 12 Aprilie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.3153 -0.0010
USD 17.9347 -0.0332
RON 4.3312 -0.0029
UAH 0.6426 -0.0011
RUB 0.2323 -0.0003
Arhivă Radio Chișinău