Coronavirus: Africa de Sud înregistrează cea mai mare creștere zilnică a infectărilor, în pofida măsurilor de carantină

  • 30 Aprilie 2020 10:47
Coronavirus: Africa de Sud înregistrează cea mai mare creștere zilnică a infectărilor, în pofida măsurilor de carantină

Africa de Sud a înregistrat miercuri cea mai mare creștere zilnică a cazurilor confirmate de COVID-19, au informat autoritățile sanitare locale într-o declarație, potrivit DPA, preluat de Agerpres.

Creșterea semnificativă a numărului de infecții a avut loc în pofida măsurilor stricte de carantină implementate pe 26 martie.

Ministrul Sănătății, Zweli Mkhize, a confirmat că numărul total de pacienți cu COVID-19 a ajuns în prezent la 5.350, după recenzarea a 354 de cazuri noi de marți.

În aceeași perioadă de 24 de ore au fost efectuate un număr record de teste - 11.630 - pentru depistarea COVID-19, a menționat Mkhize în declarație.

În cadrul măsurilor stricte de carantină din Africa de Sud, locuitorii nu își pot părăsi casele cu excepția deplasărilor la supermarketuri sau la medic, iar jogging-ul, plimbatul câinilor, vânzarea de alcool și țigări au fost interzise pentru a îmbunătăți distanțarea socială.

În pofida măsurilor stricte, Africa de Sud a înregistrat 103 de decese provocate de noul coronavirus și are cel mai mare număr de cazuri confirmate din Africa.

Cea de-a doua cea mai mare putere economică de pe continent va relaxa treptat măsurile de carantină începând de vineri. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău