Coronavirus // Achizițiile „de lux”, interzise pe timp de epidemie (anticoruptie.md)

  • 23 Martie 2020 15:37
Coronavirus // Achizițiile „de lux”, interzise pe timp de epidemie (anticoruptie.md)

Ministerul Finanțelor a interzis instituțiilor publice să desfășoare achiziții pentru bunuri care nu sunt de strictă necesitate în perioada stării de urgență. Anunțul a fost făcut luni de către președintele Igor Dodon. Șeful statului a declarat că și Președinția a renunțat temporar la o parte din achiziții care sunt „de lux”, scrie anticoruptie.md

„Ministerul Finanțelor a blocat toate achizițiile care nu sunt strict necesare pentru activitatea curentă a instituțiilor. Nu e vorba că nu sunt bani la buget. Bani sunt, dar achizițiile de lux sunt blocate atât în instituția prezidențială, cât și în alte instituții”, a precizat Dodon.

În același timp, Igor Dodon a spus că în perioada pandemiei nu se va renunța la investițiile în infrastructură, în special la cele ce țin de reparația drumurilor.

Luni Primăria Chișinău a dat startul lucrărilor de reabilitare a infrastructurii rutiere. Lucrările presupun reparația părții carosabile, schimbarea bordurilor, amenajarea trotuarelor și a stațiilor pentru transportul public.

Sursa:anticoruptie.md

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău