Coronavirus: A început vaccinarea anti-COVID-19 în Ucraina

  • 24 Februarie 2021 15:17
Coronavirus: A început vaccinarea anti-COVID-19 în Ucraina

În Ucraina a început miercuri vaccinarea împotriva COVID-19; primii imunizați la coronavirus vor fi medicii, informează Reuters.

Ministrul sănătății, Maksim Stepanov, a anunțat începutul campaniei, iar premierul Denis Șmigal a precizat într-un mesaj în rețeaua Twitter că "procesul sigur de vaccinare va avea loc pe bază de voluntariat și va fi efectuat de echipe mobile calificate".

Ucraina este în urmă față de țările vecine la achiziționarea vaccinurilor pentru populația sa de 41 de milioane, însă a refuzat să utilizeze produsul Sputnik V din Rusia, solicitând în schimb sprijinul statelor din Uniunea Europeană.

Marți, ucrainenii au recepționat primul lot de 500.000 de doze de vaccin Oxford/AstraZeneca de la Serum Institute din India, cel mai mare producător mondial de vaccinuri.

Autoritățile de la Kiev au planificat începerea vaccinării în masă la jumătatea lui februarie, prin programul COVAX pentru țările mai sărace, însă au fost nevoite să amâne data din cauza întârzierii livrărilor.

După restricții severe de circulație la începutul anului, evoluția epidemiei în Ucraina a încetinit. O excepție este regiunea Ivano-Frankisk din vest, unde numărul de cazuri a crescut brusc și s-au instalat spitale mobile.

Până acum, în Ucraina s-au înregistrat 1,3 milioane de cazuri de contaminare cu coronavirus, urmate de 25.309 decese.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău