Coronavirus: 965 de noi decese în Brazilia

  • 24 Mai 2020 10:37
Coronavirus: 965 de noi decese în Brazilia

Brazilia a înregistrat sâmbătă 965 de noi decese cauzate de coronavirus, numărul total ajungând la 22.013 morți, a anunțat Ministerul Sănătății, potrivit Reuters, preluat de Agerpres.

Numărul total de cazuri de infectare confirmate a ajuns la 347.398, în creștere cu 16.508 față de vineri, când Brazilia a depășit Rusia și a devenit a doua cea mai afectată țară din lume, după Statele Unite.

Numărul real de infectări și decese se consideră a fi însă mai mare decât o arată cifrele oficiale făcute publice de guvern, în contextul în care capacitatea de testare din Brazilia, cea mai mare țară din America Latină, este încă redusă.

Președintele brazilian de extremă-dreapta Jair Bolsonaro a fost puternic criticat pentru modul în care gestionează pandemiei, care a dus la plecarea a doi miniștri ai sănătății pe fondul opoziției sale față de măsurile de distanțare socială, dar și în contextul promovării utilizării ca tratament a unui medicament a cărui eficiență nu a fost demonstrată.

Cota de popularitate a lui Bolsonaro în sondajele de opinie este în scădere, în contextul în care criza politică în derulare se adaugă la efectele economice negative ale pandemiei de coronavirus.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău