Coronavirus: 888 de decese raportate în ultimele 24 de ore în Marea Britanie; numărul total al victimelor a ajuns la 15.464

  • 18 Aprilie 2020 18:10
Coronavirus: 888 de decese raportate în ultimele 24 de ore în Marea Britanie; numărul total al victimelor a ajuns la 15.464

Marea Britanie a anunțat sâmbătă alte 888 de decese în spitalele naționale ale unor pacienți diagnosticați cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore, iar numărul total al victimelor care au murit de COVID-19 în această țară a crescut la 15.464, informează AFP, preluat de Agerpres.

Această cifră marchează o creștere în raport cu cele 847 de decese raportate vineri de Ministerul Sănătății din Marea Britanie.

Numărul de persoane testate pozitiv cu noul coronavirus a ajuns la un total de 114.217, în creștere cu 5.526 în raport cu ziua precedentă, potrivit aceluiași minister britanic.

Cifrele anunțate în fiecare zi de autoritățile sanitare din Marea Britanie includ doar decesele în spitale ale pacienților testați pozitiv, o metodă criticată de anumite asociații, întrucât nu ține cont de decesele care se produc în azilurile de bătrâni și la domiciliu, atenuând astfel impactul real al pandemiei.

Oficiul pentru Statistici Naționale (ONS) din Marea Britanie, care contabilizează decesele cu ajutorul unor criterii mai largi, dar și cu un decalaj de aproximativ 10 zile, a numărat 217 de decese asociate COVID-19 pe 3 aprilie în azilurile de bătrâni din Anglia și Țara Galilor, potrivit celui mai recent bilanț al său săptămânal.

Dar, după ce a colectat o serie de date proprii, asociația Care England, care reprezintă azilurile independente, estimează că numărul real al deceselor este mult mai mare și ar putea fluctua în jurul pragului de 7.500.

Guvernul britanic a decis joi să prelungească cu cel puțin trei săptămâni măsurile de izolare decretate pe 23 martie pentru a încetini răspândirea pandemiei și a anunțat vineri că își va accelera eforturile pentru a dezvolta și a produce în sistem industrial un vaccin. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău