Coronavirus - 85 de noi decese în Iran, bilanțul a crescut la 514 morți

  • 13 Martie 2020 15:31
Coronavirus - 85 de noi decese în Iran, bilanțul a crescut la 514 morți

Iranul a anunțat vineri 85 de noi decese cauzate de noul coronavirus, acesta fiind cel mai ridicat bilanț zilnic de la începutul epidemiei în această țară, una dintre cele mai afectate din lume, informează AFP, preluat de Agerpres.

"Din păcate, 85 de persoane infectate cu Covid-19 și-au pierdut viața în ultimele 24 de ore", aducând numărul de decese provocate de această boală în Iran la 514, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului sănătății. Kianouche Jahanpour, în cadrul unei conferințe de presă televizate.

Jahanpour a adăugat că "în toată țara au fost infectate cel puțin 1.289 de persoane (noi). Numărul total de cazuri de Covid-19 a ajuns în prezent la 11.364".

Autoritățile iraniene depun eforturi pentru a combate răspândirea noului coronavirus în Iran, una din țările cele mai afectate de epidemia de pneumonie virală, după China și Italia.

Mai mulți deputați, oficiali guvernamentali sau foști responsabili au fost contaminați, iar unii dintre aceștia au murit.

Ali Akbar Velayati, consilierul principal al liderului suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a fost plasat în carantină, după ce a prezentat "simptome ușoare" ale noului coronavirus, au precizat vineri autoritățile. 

Sursa:AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău