Coronavirus | 10% dintre persoanele aflate într-un avion venit din India, testate pozitiv la Roma

  • 29 Aprilie 2021 15:19
Coronavirus | 10% dintre persoanele aflate într-un avion venit din India, testate pozitiv la Roma

Circa 10% dintre pasagerii și membrii echipajului unui avion care a aterizat miercuri seară la Roma venind dinspre India au fost testați pozitiv pentru COVID-19, a anunțat joi responsabilul sanitar din regiunea Lazio, Alessio D'Amato, regiune care cuprinde și capitala Italiei, relatează AFP.

''Aseară, un zbor venit din India a aterizat la ora 21:15 pe aeroportul Fiumicino, cu 213 pasageri și 10 membri ai echipajului'' a declarat responsabilul italian. În urma testelor, 23 dintre aceste persoane au fost confirmate pozitiv, dar este prea devreme să spunem dacă sunt infectate cu varianta indiană a coronavirusului, secvențierea nefiind încă finalizată, a adăugat el.

Toate aceste persoane și contacții lor se află în prezent în izolare în structuri specializate, așa-numitele ''COVID-hoteluri''.

Italia a interzis duminică intrarea persoanelor care au fost în India în ultimele 14 zile, cu excepția cetățenilor italieni, dar nu a interzis zborurile dinspre această țară. Interdicția a fost extinsă miercuri și asupra pasagerilor veniți din Bangladesh.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău