Corman la Vilnius: A venit timpul să fie recunoscută perspectiva europeană a Republicii Moldova

  • 07 Aprilie 2014 17:18
Corman la Vilnius: A venit timpul să fie recunoscută perspectiva europeană a Republicii Moldova

Președintele Parlamentului Igor Corman a solicitat luni, 7 aprilie, statelor membre ale Uniunii Europene să inițieze planificarea procesului de aderare a Republicii Moldova și a altor țări ale Parteneriatului Estic.

În discursul său adresat participanților Conferinței Președinților Parlamentelor țărilor membre ale Uniunii Europene, Igor Corman a declarat că a venit timpul să fie recunoscută perspectiva europeană pentru țări ca Republica Moldova, care s-au angajat plenar și constant în procesul de integrare europeană. Oferirea unei perspective clare de aderare la UE va contribui la consolidarea forțelor progresiste și proeuropene din țara noastră, a subliniat Igor Corman.

Totodată, președintele Parlamentului a declarat că Republica Moldova este foarte îngrijorată de evoluțiile din regiune, în special, de conflictul dintre Federația Rusă și Ucraina, încălcarea frontierelor, posibilitatea extinderii separatismului și alte riscuri de natură economică, comercială și umană.

Șeful Legislativului a reafirmat determinarea Republicii Moldova de a-și consolida relațiile cu Uniunea Europeană.  „Nu există alternativă pentru dezvoltarea Republicii Moldova decât în baza modelului european”, a afirmat Igor Corman.

Tot astăzi, Igor Corman a avut întrevederi cu Mareșalul Senatului Poloniei, Bogdan Borusewicz și Președinții Camerelor Deputaților din Parlamentele Cehiei și României, Jan Hamacek și Valeriu Ștefan Zgonea.

Ieri, președintele Parlamentului s-a întâlnit la Kiev cu Președintele Radei Supreme, Președintele interimar al Ucrainei, Oleksandr Turcinov. În cadrul discuțiilor au fost abordate aspecte ale relațiilor bilaterale și situația din regiune.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău