Coreea de Sud: Un mort și peste 2.000 de persoane evacuate după sosirea taifunului Maysak

  • 03 Septembrie 2020 09:32
Coreea de Sud: Un mort și peste 2.000 de persoane evacuate după sosirea taifunului Maysak

Cel puțin o persoană și-a pierdut viața și peste 2.000 au fost evacuate în adăposturi temporare după sosirea în Coreea de Sud a puternicului taifun Maysak, au declarat joi autoritățile, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Furtuna a atins uscatul marți dimineață în Busan, pe coasta de sud, doborând copaci și semafoare și inundând străzi.

O femeie și-a pierdut viața când o rafală puternică de vânt a spart ferestrele apartamentului ei din Busan, iar o alta de 60 de ani a fost rănită după căderea unui frigider de exterior.

Peste 2.200 de persoane s-au refugiat în adăposturi temporare și circa 120.000 de gospodării au rămas fără electricitate în cursul nopții în sudul țării și pe insula Jeju.

Maysak se îndreaptă în prezent către estul peninsulei, în direcția Mării Japoniei, fiind însoțit de rafale de vânt de până la 140 km/h.

"Impactul taifunului asupra țării noastre va scădea treptat", au declarat serviciile de meteorologice sud-coreene, anunțând ploi abundente și vânturi puternice în estul țării.

Se așteaptă ca Maysak să lovească orașul Kimchaek și provincia Hamgyong din Coreea de Nord în jurul orei 03:00 GMT.

Dezastrele naturale provoacă în general mai multe daune în Coreea de Nord decât în Coreea de Sud, în special din cauza fragilității infrastructurii nord-coreene. Țara este, de asemenea, foarte vulnerabilă la riscul de inundații din cauza defrișărilor.

Mass-media din Coreea de Nord se află în alertă, difuzând imagini în direct cu situația provocată de taifun.

"Caracteristica acestui taifun este că a adus precipitații abundente", a relatat un reporter al televiziunii centrale nord-coreene de pe o stradă inundată din portul Wonsan.

"Precipitațiile (în noaptea de 2 spre 3 septembrie) au atins 200 de milimetri", a adăugat el. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău