Coreea de Sud și-a atins obiectivul de vaccinare a 70% din populație împotriva COVID-19

  • 23 Octombrie 2021 18:10
Coreea de Sud și-a atins obiectivul de vaccinare a 70% din populație împotriva COVID-19

Coreea de Sud a anunțat sâmbătă că a îndeplinit ținta de vaccinare a 70% din populația sa de 52 de milioane de locuitori, deschizând calea pentru preconizata revenire la normalitatea începând de luna viitoare, informează Reuters, citat de Agerpres. Obiectivul, stabilit cu o lună înainte de debutul campaniei naționale de imunizare la sfârșitul lui februarie, a fost atins înainte de ora locală 14:00 (0500 GMT) după ce au fost vaccinate circa 36 de milioane de persoane, a anunțat Agenția coreeană pentru controlul și prevenirea bolilor (KDCA), cita de hotnews.ro.

Ținta a fost întâmpinată inițial cu scepticism întrucât guvernul s-a confruntat cu probleme în aprovizionarea cu vaccinuri și întârzieri în livrări. În ciuda debutului dificil, Coreea de Sud a accelerat rapid ritmul de vaccinare grație în mare parte extinderii proviziilor și acceptării relativ ridicate în rândul populației, depășind Statele Unite și alte state care au demarat în forță campaniile de vaccinare.

Ministrul Sănătății, Kwon Deok-cheol, a declarat săptămâna trecută că guvernul va începe revenirea treptată la activitățile normale începând de la 1 noiembrie, devansând relaxarea programată inițial pentru jumătatea lui noiembrie.

''Este imposibil să stopăm pandemia prin obținerea imunității de turmă din cauza variantei Delta extrem de transmisibilă'', a precizat KDCA într-un comunicat.

''Dar îndeplinirea obiectivului de vaccinare are o însemnătate semnificativă în ceea ce privește reducerea cazurilor severe și a deceselor și ca o importantă condiție preliminară pentru tranziția revenirea treptată la viețile noastre de zi cu zi'', a mai spus el.

Coreea de Sud a reușit în mare măsură să gestioneze pandemia fără să recurgă la lockdown-uri așa cu s-a întâmplat în multe alte părți ale lumii, în urma unei campanii intense de testare și depistare.

Cu toate acestea, se luptă din vară să țină sub control cel de-al patrulea val al pandemiei de COVID-19 de, numărul zilnic de noi cazuri atingând pentru prima dată luna trecută limita de 3.000, deși cazurile critice și decesele au fost mai puține.

KDCA a raportat 1.508 noi cazuri vineri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău