Coreea de Sud salută anunțul Casei Albe privind un al doilea summit SUA - Coreea de Nord

  • 19 Ianuarie 2019 16:57
Coreea de Sud salută anunțul Casei Albe privind un al doilea summit SUA - Coreea de Nord

Coreea de Sud a salutat anunțul unui al doilea summit între liderii Statelor Unite și Coreii de Nord, exprimând speranța că va fi un punct de cotitură în eforturile de a aduce o pace durabilă în Peninsula Coreea, informează sâmbătă dpa.

Vineri, Casa Albă a anunțat că președintele american Donald Trump și liderul nord-coreean Kim Jong Un ar urma să se întâlnească pentru a doua oară la sfârșitul lunii februarie. Anunțul a fost făcut după ce un înalt oficial de la Phenian a purtat discuții la Washington pe tema programului nuclear nord-coreean.

Seulul vrea să contribuie pentru a asigura că a doua întâlnire între președintele SUA Donald Trump și liderul nord-coreean Kim Jong Un va fi un succes și va da rezultate concrete, a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt al biroului președintelui sud-coreean Moon Jae In.

Obiectivul pe termen lung este crearea unei peninsule coreene denuclearizate și a unui nou sistem de pace, a adăugat purtătorul de cuvânt. Pentru a realiza acest lucru, Coreea de Sud va continua să colaboreze îndeaproape cu Statele Unite și să-și extindă dialogul cu Coreea de Nord.

Moon a jucat un rol intermediar important între Washington și Phenian anul trecut.

Trump a devenit primul președinte american în funcție care s-a întâlnit cu un lider nord-coreean când a avut loc summitul cu Kim la Singapore în iunie 2018. Într-o declarație comună după reuniune, Coreea de Nord a afirmat că rămâne angajată față de denuclearizare, deși nu au fost oferite detalii concrete despre cum o face sau când ar avea loc.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:1,03 m/s
Fri
16
Sat
16
Sun
13
Mon
12
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău