Coreea de Sud discută cu Coreea de Nord despre un al treilea summit între Moon Jae-in și Kim Jong-un

  • 05 Septembrie 2018 08:48
Coreea de Sud discută cu Coreea de Nord despre un al treilea summit între Moon Jae-in și Kim Jong-un

Delegația Coreii de Sud a plecat miercuri spre Coreea de Nord, unde urmează să discute cu oficialii nord-coreeni despre un al treilea summit, care să aibă loc în luna septembrie, între președinele sud-coreean, Moon Jae-in și liderul nord-coreean, Kim Jong-un.

Oficialii sud-coreeni speră că summitul va revitaliza negocierile dintre Statele Unite și Coreea de Nord privind denuclearizarea Phenianului, negocieri suspendate după ce președintele american, Donald Trump, a anulat luna trecută călătoria la Phenian a secretarului american de stat, Mike Pompeo. Donald Trump și Moon Jae-in au avut marți o convorbire telefonică de 50 de minute, în care au convenit să discute subiectul Coreea de Nord în cadrul Adunării Generale a ONU.

În timpul summitului istoric din Singapore dintre președintele Trump și liderul nord-coreean, Kim Jong-un a acceptat să înceapă demersurile pentru denuclearizarea Peninsulei Coreene. Din delegația sud-coreeană fac parte și șeful biroului național de securitate de la palatul prezidențial, Chung Eui-yong, precum și directorul Serviciului Național de Informații, Suh Hoon.

Sursa: Rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău