Coreea de Sud a produs o nouă seringă sofisticată. Permite creșterea numărului de vaccinări

  • 27 Februarie 2021 20:03
Coreea de Sud a produs o nouă seringă sofisticată. Permite creșterea numărului de vaccinări

Autoritățile din Coreea de Sud au anunțat sâmbătă, la o zi de la lansarea programului național de vaccinare anti-COVID-19, că un nou model sofisticat de seringă, produs la plan local, permite maximizarea numărului de doze administrate dintr-o singură fiolă, relatează Yonhap, citată de Agerpres.

Astfel, folosind noile seringi LDS (low dead space), dintr-un tub de vaccin produs de Pfizer se pot extrage până la șapte doze, iar din cel produs de AstraZeneca - până la 12, a anunțat Agenția coreeană pentru controlul și prevenirea bolilor (KDCA).

Până acum se estima că dintr-o fiolă de vaccin Pfizer/BioNTech se pot vaccina până la 6 persoane, iar din cel AstraZeneca - 10.

Totuși, numărul persoanelor care pot fi vaccinate dintr-o fiolă poate să mai varieze în funcție de abilitățile personalului medical, notează autoritățile.

Coreea de Sud, care vizează să ajungă la imunitatea colectivă până în noiembrie, a achiziționat suficiente vaccinuri pentru imunizarea a 79 de milioane de oameni, mult mai mult decât populația țării, de 52 de milioane, menționează Yonhap.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău