Coreea de Sud a lansat mai multe rachete ca răspuns la testul cu rachetă balistică al Coreei de Nord

  • 24 Martie 2022 12:47
Coreea de Sud a lansat mai multe rachete ca răspuns la testul cu rachetă balistică al Coreei de Nord

Armata sud-coreeană a anunțat joi că a tras mai multe tiruri cu rachete ca răspuns la testul cu rachetă balistică intercontinentală întreprins în aceeași zi de Coreea de Nord.

„Ca răspuns la lansarea unei rachete balistice intercontinentale (ICBM) de către Coreea de Nord, armatele noastre au tras în comun rachete de la sol, de pe mare și din aer”, începând de la ora 16:25 (07:25 GMT), în Marea Japoniei, a transmis Statul Major interarme într-un comunicat, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

La Tokyo, premierul Fumio Kishida a declarat că tirul cu rachetă balistică intercontinentală, căzută în zona economică exclusivă maritimă a Japoniei, este un „gest scandalos și impardonabil”.

Coreea de Nord „amenință pacea și securitatea Japoniei, a regiunii și a comunității internaționale”, a declarat Kishida de la Bruxelles, unde se află pentru un summit G7. „Este inacceptabil”, a subliniat el.

La rândul lor, Statele Unite „condamnă cu putere” tirul nord-coreean și vor lua „toate măsurile necesare pentru a asigura securitatea teritoriului american, al Coreei de Sud și al Japoniei”, a transmis Casa Albă.

Tirul nord-coreean „este o încălcare insolentă a multiplelor rezoluții ale Consiliul de Securitate al ONU și crește inutil tensiunile” în regiune, a reacționat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, în comunicatul publicat în timp ce președintele Joe Biden participă la reuniunea NATO de la Bruxelles.

Coreea de Nord a lansat joi „un proiectil neidentificat” cu rază lungă în Marea Japoniei, au anunțat armatele sud-coreeană și japoneză.

Proiectilul lansat joi de Coreea de Nord, suspectat de autoritățile japoneze ca fiind o rachetă balistică intercontinentală (ICBM), a căzut în zona economică exclusivă maritimă a Japoniei, a anunțat Ministerul Apărării de la Tokyo, transmite AFP.

„Analizele noastră arată că racheta balistică a zburat timp de 71 minute și a căzut la ora 15.44 (06.44 GMT) în zona economică exclusivă, în Marea Japoniei, la circa 150 km vest de peninsula Oshima, de pe insula nordică Hokkaido”, a declarat numărul doi din Ministerul Apărării, Makoto Oniki, potrivit căruia ar putea fi vorba despre o rachetă balistică intercontinentală.

Conform Reuters, racheta nord-coreeană a zburat peste 1.000 de kilometri și a atins o altitudine de 6.200 de kilometri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:3,09 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău