Coreea de Sud - 322 de cazuri noi de coronavirus; Numărul cazurilor de infectare a depășit 6.000

  • 05 Martie 2020 12:00
Coreea de Sud - 322 de cazuri noi de coronavirus; Numărul cazurilor de infectare a depășit 6.000

Autoritățile sud-coreene au anunțat joi 322 de cazuri noi de coronavirus, ceea ce duce totalul persoanelor infectate cu Covid-19 la peste 6.000 în Coreea de Sud, cel mai mare număr după China, informează Xonhap, preluat de Agerpres.

Noile cazuri, identificate pe parcursul ultimelor 16 ore, au dus la 6.088 numărul total de contaminări, a declarat Centrul pentru prevenirea și controlul bolilor din această țară (KCDC), precizând că aproape 60% din numărul cazurilor confirmate sunt legate de o filială a Bisericii Shincheonji, din Daegu, un oraș cu 2,5 milioane de locuitori.

De asemenea, bilanțul deceselor a crescut la 40, majoritatea victimelor fiind persoane în vârstă care aveau și alte afecțiuni, a completat KCDC.

În prezent, 36 de țări au impus o interdicție totală de intrare pe teritoriul lor persoanelor care au călătorit recent în Coreea de Sud, a declarat Ministerul Externe sud-coreean, citat de AFP.

Coronavirusul s-a răspândit în principal în cadrul membrilor Bisericii Shincheonji a lui Iisus - o organizație religioasă văzută drept sectă de către detractori - pornind de la o femeie de 61 de ani care a participat la mai multe ceremonii religioase în februarie la Daegu.

Premierul Chung Sye-kyun a anunțat că exporturile de măști vor fi interzise începând de vineri.

"Cei mai mulți oameni stau la coadă ore întregi", a deplâns șeful executivului din orașul Daegu, precizând că personalul medical și lucrătorii de la dezinfectare vor avea prioritate pentru distribuirea măștilor.

Autoritățile de la Seul au interzis încă de luna trecută producătorilor de măști să exporte peste 10% din producția lor.

Președintele sud-coreean Moon Jae-in a anunțat că guvernul său va injecta peste 30 de miliarde de woni (22,5 miliarde de euro) în economie pentru ca aceasta să facă față acestei situații "grave".

Seulul a declarat miercuri că 11,7 de miliarde de woni vor merge către îmbunătățirea sistemelor de prevenire a epidemiilor și pentru susținerea întreprinderilor mici și mijlocii.

Totodată, Coreea de Sud a anunțat crearea unei ''zone speciale de îngrijire'' în jurul Gyeongsan, al doilea oraș după Daegu cel mai afectat de epidemia de coronavirus, în timp ce armata americană a confirmat două noi cazuri de îmbolnăvire în rândul rudelor militarilor americani din această țară. Guvernul a înființat ''zona specială de îngrijire'' în jurul Gyeongsan, oraș de circa 275.000 de locuitori, situat la 250 kilometri sud-est de Seul, și a promis resurse suplimentare, cum ar fi măștile medicinale. În oraș s-a înregistrat în ultimele zile o creștere semnificativă a cazurilor de coronavirus. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina credinței
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău