Coreea de Nord trage două rachete cu rază scurtă, în plină criză a coronavirusului. Regimul de la Phenian nu a raportat niciun caz de infectare cu COVID-19

  • 23 Martie 2020 11:05
Coreea de Nord trage două rachete cu rază scurtă, în plină criză a coronavirusului. Regimul de la Phenian nu a raportat niciun caz de infectare cu COVID-19

Coreea de Nord a tras sâmbătă două proiectile spre Marea Japoniei, după toate probabilitățile rachete balistice cu rază scurtă de acțiune, în plină criză sanitară mondială provocată de pandemia de coronavirus, informează g4media.ro.

Aceste rachete au fost lansate din provincia Phenianul de Nord (vest), a arătat armata sud-coreeană. Ea a apreciat tirurile “extrem de neavenite ținând cont de situația dificilă prin care trece lumea din cauza Covid-19”, maladia produsă de noul coronavirus, potrivit sursei citate.

Coreea de Nord nu a raportat niciun caz de contaminare pe teritoriul său, chiar dacă în Coreea de Sud mulți cred că se poate să fi existat.

“Armata supraveghează eventuale alte tiruri și se menține în stare de alarmă”, a adăugat statul major interarme într-un comunicat, făcând apel la oprirea lor.

Ministerul Apărării japonez a afirmat la rândul sau că a detectat ceea ce pare a fi “unul sau mai multe proiectile de tip rachete balistice”.

Coreea de Nord și-a înmulțit din noiembrie testările de armament în lipsa unor progrese în negocierile prin care Statele Unite speră să o convingă să renunțe la programul său nuclear.

Potrivit analiștilor, Phenianul își perfecționează încet, încet capacitățile în ciuda sancțiunilor și condamnarilor.

Cu aceste tiruri, Phenianul “continuă o strategie internațională care constă în încercarea de a-și normaliza testările de rachete”, a explicat pentru AFP Leif-Eric Easley, profesor la universitatea Ewha din Seul.

 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău