Coreea de Nord și-a suspendat planurile pentru o acțiune militară împotriva Coreei de Sud

  • 24 Iunie 2020 11:11
Coreea de Nord și-a suspendat planurile pentru o acțiune militară împotriva Coreei de Sud

Coreea de Nord și-a suspendat planurile pentru o acțiune militară împotriva Coreei de Sud, informează miercuri mass-media de stat, preluate de dpa, potrivit Agerpres.

Pe fondul escaladării tensiunilor dintre Phenian și Seul în ultimele săptămâni, Coreea de Nord a amenințat că va relua exercițiile militare de la frontiera intercoreeană și va trimite soldați în zone care erau înainte puncte comune de industrie și turism.

Însă comisia militară a Phenianului "a reevaluat situația actuală" și și-a suspendat "planurile de acțiune militară", în timpul unei întâlniri cu reprezentanți ai armatei care a avut loc marți prin videoconferință, potrivit Agenției oficiala de știri nord-coreeană KCNA.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a prezidat ceea ce KCNA numește o întâlnire preliminară, cu "subiecte majore de politici militare" pe agendă.

Nu este clar ce a dus la această decizie.

Un oficial al Statului Major General al Coreei de Sud a dat un răspuns precaut, subliniind în special faptul că decizia Phenianului a fost luată în timpul unei întâlniri preliminare, informează agenția Yonhap, citată de dpa.

Oficialul sud-coreean a declarat că "monitorizează cu atenție acțiunile militare ale Coreei de Nord și menține totodată o atitudine fermă de pregătire" , potrivit agenției Coreei de Sud.

Tensiunile dintre Seul și Phenian s-au intensificat după ce activiști sud-coreeni au lansat pliante critice la adresa regimului nord-coreean, îndemnându-i pe nord-coreeni să înlăture de la putere regimul comunist.

Ca urmare a întreruperii tuturor liniilor de comunicare cu Coreea de Sud, Phenianul a distrus săptămâna trecută oficiul de legătură intercoreean de la frontieră.

Cu numai câteva zile în urmă, Coreea de Nord părea că pregătește operațiuni de propagandă, promițând luni că va trimite milioane de pliante în sud ca represalii la acțiunile activiștilor sud-coreeni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău