Coreea de Nord se felicită pentru ''strălucitorul succes'' în fața pandemiei, „grație conducerii prevăzătoare”

  • 03 Iulie 08:57
Coreea de Nord se felicită pentru ''strălucitorul succes'' în fața pandemiei, „grație conducerii prevăzătoare”

Liderul nord-coreean, Kim Jong Un, și-a exprimat satisfacția pentru "strălucitorul succes" obținut de țara sa în lupta împotriva COVID-19, a raportat vineri agenția oficială de presă KCNA, scrie AFP.

Conducătorul nord-coreean a luat cuvântul joi cu ocazia unei reuniuni a Partidului Muncitorilor consacrate impactului coronavirusului, în contextul în care țara și-a închis frontierele și a plasat mii de persoane în izolare de șase luni.

"Am împiedicat cu mare atenție răspândirea acestui virus foarte primejdios" și am menținut "o situație antiepidemică stabilă în pofida crizei sanitare mondiale", a declarat el, potrivit agenției, citate de Agerpres.

Este vorba despre "un strălucitor succes obținut grație conducerii prevăzătoare a Comitetului Central al partidului și a spiritului viu de voluntariat de care fac dovadă toți cei care urmează ca un singur om ordinele Comitetului Central al partidului", a afirmat Kim Jong Un. 

Cu toate acestea, națiunea trebuie "să rămână în stare de alertă maximă", în special văzând numeroasele focare noi apărute în "țările vecine", a avertizat liderul comunist.

"El a repetat în mai multe rânduri că o ridicare grăbită a măsurilor antiepidemice s-ar traduce printr-o criză inimaginabilă și ireparabilă", a scris KCNA.

Phenianul nu a raportat niciun caz de COVID-19, o versiune pe care specialiștii o pun la îndoială, mai ales că virusul a apărut în China vecină de unde s-a răspândit pe toate continentele.

Coreea de Nord a luat măsuri drastice, închizând frontierele și impunând măsuri de izolare la mii de persoane. Luna trecută, un expert ONU a atras atenția că închiderea frontierelor va duce la o creștere a insecurității alimentare în țară.

Înainte de apariția coronavirusului, peste 40% din populația nord-coreeană era considerată în insecuritate alimentară, cu numeroase cazuri de subnutriție.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
17
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:0,5 m/s
Tue
24
Wed
23
Thu
19
Fri
19
Sat
19

Curs oficial BNM 10 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6172 -0.0617
USD 16.5952 -0.0205
RON 4.0556 -0.0138
UAH 0.6004 0.0004
RUB 0.2257 -0.0004
Arhivă Radio Chișinău