Coreea de Nord se confruntă cu cea mai gravă secetă de primăvară din ultimii 37 de ani

  • 15 Mai 2019 15:19
Coreea de Nord se confruntă cu cea mai gravă secetă de primăvară din ultimii 37 de ani

Mass media nord-coreene au avertizat miercuri că țara se confruntă cu cea mai gravă secetă de primăvară din ultimii 37 de ani, fapt ce face să crească temerile privind o agravare a penuriei de alimente de care suferă deja această țară izolată și sărăcită, relatează EFE.

În Coreea de Nord au căzut în medie 54,4 milimetri de precipitații între ianuarie și începutul lunii mai, fiind cel mai scăzut nivel din 1982, când în aceeași perioadă media a fost de 51,2 de milimetri, potrivit agenției naționale KCNA.

KCNA notează că în orașe ca Phenian și Nampo, sau în provinciile Hwanghae de Nord și de Sud și la Gangwon nu a plouat deloc în prima jumătate a lunii mai.

Marți, ziarul Rodong a lansat apel populației să facă eforturi pentru a preveni efectele secetei.

Lipsa ploilor ar putea agrava penuria cu care se confruntă țara, potrivit raportului FAO și Programului Mondial pentru Alimentare (PMA). Potrivit documentului, din cauza randamentului slab al agriculturii din ultimii zece, peste 10 milioane de nord-coreeni (40 % din la populație) suferă de foame, mai ales între iunie și octombrie, înainte de culegerea recoltei.

Diferite asociații umanitare și ONG-uri prezente în țară vorbesc despre albii de râuri secate și de pagube însemnate provocate culturilor de această secetă prelungită de primăvară.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer fragmentat
Umiditate:89 %
Vint:5,14 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău