Coreea de Nord recunoaște că se confruntată cu o „epidemie”. Experții sud-coreeni spun că ar putea fi holeră sau febră tifoidă

  • 19 Iunie 14:56
Coreea de Nord recunoaște că se confruntată cu o „epidemie”. Experții sud-coreeni spun că ar putea fi holeră sau febră tifoidă

Coreea de Nord a trimis echipe medicale și epidemiologi într-o provincie în care au fost depistate mai multor persoane cu simptomele unei boli intestinale, a informat duminică presa de stat, citată de CNN, citat de ziare.com.

Cel puțin 800 de familii care suferă de ceea ce Coreea de Nord a numit doar o "epidemie enterică acută” au primit până acum ajutor în sudul provinciei Hwanghae.

Enteric se referă la tractul gastro-intestinal, iar oficialii sud-coreeni spun că poate fi holera sau febra tifoidă.

Noul focar, raportat pentru prima dată joi, pune o presiune suplimentară asupra țării izolate, în timp ce se luptă cu penuria cronică de alimente și cu un val de infecții cu Covid-19.

Duminică, agenția de știri de stat KCNA a detaliat eforturile de prevenire, inclusiv carantine, "screening intensiv pentru toți cetățenii" și tratament special și monitorizare a persoanelor vulnerabile, cum ar fi copiii și persoanele în vârstă.

O „Echipă de Diagnostic și Tratament Rapid” național colaborează cu oficialii locali din domeniul sănătății și se iau măsuri pentru a se asigura că agricultura nu este perturbată în zona agricolă cheie, a spus KCNA.

Se fac dezinfectări, inclusiv a apelor și a altor deșeuri, pentru a asigura siguranța apei potabile și menajere, se arată în raport.

KCNA a raportat duminică alte 19.310 de noi cazuri de febră, fără a detalia câți dintre acești pacienți au fost testați pozitiv pentru coronavirus.

În general, peste 4,6 milioane au prezentat simptome de febră de când a fost raportat pentru prima dată la mijlocul lunii mai un focar de Covid.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
-1,15
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Mon
-0
Tue
0
Wed
3
Thu
7
Fri
8
Arhivă Radio Chișinău