Coreea de Nord promite ”lovituri fără milă” contra SUA

  • 02 Martie 2015 08:16
Coreea de Nord promite ”lovituri fără milă” contra SUA

Coreea de Nord a lansat luni rachete în largul mării și a promis 'lovituri fără milă' contra Statelor Unite și a Coreii de Sud, în contextul în care aceste două țări au început manevrele militare comune anuale.

Potrivit Agerpress, Coreea de Nord a lansat două rachete cu rază scurtă de acțiune în Marea Japoniei înainte de debutul exercițiilor militare desfășurate de Seul și Washington care au provocat furia Phenianului.

'Situația din Peninsula Coreeană este din nou la două degete de începutul unui război', a afirmat agenția oficială de la Phenian, Korean Central News Agency (KCNA), citând un purtător de cuvânt al KPA (Armata poporului coreean).

'Singurele mijloace de a face față agresiunii duse de imperialiștii americani și aliații lor nu sunt nici dialogul, nici pacea. Trebuie să răspundem prin lovituri fără milă', a adăugat el.

Coreea de Nord recurge frecvent la o retorică belicoasă în momentul tradiționalelor exerciții militare comune desfășurate în fiecare an de Statele Unite și Coreea de Sud.

Manevrele reprezintă o sursă de sporire a tensiunilor din Peninsula Coreeană.

Aceste exerciții anuale pe scară largă, numite Foal Eagle, se vor desfășura timp de opt săptămâni și cuprind manevre terestre, aeriene și navale, pentru care sunt mobilizați circa 200.000 de militari sud-coreeni și 3.700 de soldați americani.

Concomitent, un exercițiu comun de simulare pe calculator, numit Key Resolve, cu durata de o săptămână, va începe, de asemenea, luni.

Seulul și Washingtonul susțin că este vorba despre manevre strict defensive, însă Phenianul le consideră ca preludiul la o invazie.

Purtătorul de cuvânt al armatei nord-coreene a denunțat manevrele ca fiind 'exerciții periculoase de război nuclear pentru a invada DRPK' (Republica Populara Democrată Coreeană, numele oficial al Coreii de Nord) și ca 'o isterie războinică de neiertat din partea unor forțe ostile necinstite'.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
20,24
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău