Coreea de Nord prezintă imagini cu rachetele sale cele mai avansate

  • 13 Octombrie 2021 19:44
Coreea de Nord prezintă imagini cu rachetele sale cele mai avansate

Televiziunea din Coreea de Nord a arătat imagini cu rachetele cele mai avansate ale acestei țări, prezentate luni la o expoziție de armament la Phenian, unde liderul nord-coreean Kim Jong Un a susținut dreptul țării sale la autoapărare, relatează miercuri agenția EFE, citată de Agerpres.

În imagini au fost văzute, printre altele, cea mai mare rachetă intercontinentală din arsenalul nord-coreean, Hwasong-16, și noua rachetă hipersonică testată pentru prima dată cu câteva săptămâni în urmă.

Hwasong-16, văzută prima dată la parada militară din octombrie 2020, a fost expusă pe enorma sa platformă mobilă de lansare constituită dintr-un transportator cu 11 osii, iar monitoarele expoziției o prezentau sub denumirea de Hwasong-17.

Imaginile difuzate de postul de stat KCTV au arătat din diferite unghiuri și Hwasong-8, noua rachetă hipersonică ce până în prezent era cunoscută doar dintr-o fotografie.

Pe lângă alte rachete de ultimă generație (Hwasong-15, KN-23, KN-24 și KN-25), a fost prezentată și o rachetă din familia Pukguksong (care funcționează cu combustibil solid, ceea ce o face mult mai ușor de desfășurat și lansat), ce nu a fost văzută până în prezent și al cărei nume este necunoscut.

La expoziție au venit Kim Jong Un și sora sa Kim Yo Jong, precum și membri ai biroului politic și figuri-cheie ale programului de înarmare nord-coreean, toți asistând și la un spectacol aerian și la o demonstrație de luptă a trupelor.

Imaginile de la această demonstrație arată soldații care își manifestă abilitățile de a arunca cuțite sau de a sparge cărămizi și țiglă lovind cu pumnul sau cu capul, cu mișcări de taekwondo.

Kim Jong Un a rostit apoi un discurs în care a susținut dreptul țării sale de a dezvolta arme pentru a se apăra în fața ''forțelor ostile'' și a dat asigurări că politica SUA față de țara sa este în continuare neschimbată.

Washingtonul a propus în ultimele luni Phenianului să se întâlnească fără condiții prealabile pentru a reactiva dialogul asupra denuclearizării peninsulei coreene, blocat din anul 2019, dar regimul nord-coreean nu a acceptat până în prezent invitația americană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău