Coreea de Nord pregătește lansarea unei rachete, arată imagini din satelit

  • 09 Martie 2019 14:59
Coreea de Nord pregătește lansarea unei rachete, arată imagini din satelit

Imagini din satelit ale unei instalații din apropiere de Phenian sugerează că nord-coreenii se pregătesc de lansarea unei rachete sau a unui satelit, potrivit BBC.

Activitatea se vede în jurul unui sit cunoscut drept Sanumdong, unde Coreea de Nord a construit cele mai multe arme balistice și rachete, potrivit News.ro.

Aceasta vine după ce la începutul săptămânii au apărut informații că principalul sit de unde Coreea de Nord lansează rachete la Sohae a fost reconstruit. 

Lucrările de dezmembrare a instalației de la Sohae au început anul trecut, dar au fost sistate în timp ce discuțiile cu SUA au stagnat. 

Vineri, președintele american Donald trump a spus că ar fi foarte dezamăgit dacă Coreea de Nord ar relua testele nucleare. 

„Aș fi surprins într-un mod negativ dacă ar face ceva ce ar fi în afara înțelegerii. Dar vom vedea ce se va întâmpla. Aș fi foarte dezamăgit dacă aș vedea teste”, a declarat Trump în fața reporterilor la Casa Albă.

Analiștii cred că este mult mai probabil ca în această fază Phenianul să pregătească lansarea unui satelit decât să testeze o rachetă. 

Imaginile din satelit au fost publicate de postul american de radio NPR.

Corespondentul BBC de la Seul Laura Bicker a spus că nord-coreenii ar putea pune la încercare Statele Unite după discuțiile eșuate de la Hanoi dintre Trump și Kim Jong-un, în speranța ca SUA să ofere o negociere mai bună pentru a evita o lansare a rachetelor. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău