Coreea de Nord lansează din nou rachete balistice

  • 31 Iulie 2019 08:08
Coreea de Nord lansează din nou rachete balistice

Coreea de Nord a lansat miercuri două rachete balistice, la mai puțin de o săptămână după testarea altor două rachete balistice cu rază scurtă de acțiune, conform informațiilor furnizate de Statul Major General al Coreei de Sud, informează Reuters și AFP.

Lansările de miercuri au fost făcute din peninsula Hodo, aflată pe coasta de est a RPD Coreene, aceeași regiune în care au fost efectuate și testele de săptămâna trecută, conform sursei citate, care a informat că monitorizează în continuare situația în cazul efectuării de noi lansări de către armata nord-coreeană. Rachetele au parcurs o distanță de aproximativ 250 de km, la o altitudine de 30 de km, înainte de a cădea în Marea Japoniei.

Coreea de Nord a testat pe 25 iulie două rachete balistice cu rază scurtă de acțiune, primele teste după cea mai recentă întrevedere dintre liderul nord-coreean Kim Jong Un și președintele american Donald Trump, care a avut loc pe 30 iunie în Zona demilitarizată dintre cele două Corei și în care s-a convenit revitalizarea negocierilor privind denuclearizarea.

Casa Albă, Pentagonul și Departamentul de Stat nu au răspuns deocamdată solicitărilor de comentarii. 

Atât președintele Donald Trump cât și secretarul de stat american Mike Pompeo au diminuat importanța testelor nord-coreene de săptămâna trecută, șeful diplomației americane exprimându-și în continuare speranța în realizarea de progrese pe cale diplomatică în dialogul cu Phenianul.

Marți, președintele Trump le-a spus reporterilor de la Casa Albă că are o relație bună cu Kim Jong Un, dar a adăugat: 'Vom vedea ce se va întâmpla. Nu vă pot spune ce urmează să se întâmple'. 

Tot marți, Mike Pompeo a declarat reporterilor care îl însoțesc într-o vizită în Asia că nu știe când va fi reluat dialogul cu autoritățile nord-coreene, dar și-a exprimat speranța ca reprezentantul special al SUA pentru Coreea de Nord Stephen Biegun și noul său omolog nord-coreean să se întâlnească în curând.

Coreea de Nord a avertizat cu privire la posibilitatea deblocării testelor nucleare și a rachetelor cu rază lungă de acțiune, înghețate în 2017, decizie pe care Trump a invocat-o frecvent drept dovadă a succesului abordării sale în relația cu liderul nord-coreean.

sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:79 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău