Coreea de Nord apelează la ajutorul ONU pentru a recupera un vas cargo capturat de SUA, ''țară-gangster

  • 18 Mai 2019 18:15
Coreea de Nord apelează la ajutorul ONU pentru a recupera un vas cargo capturat de SUA, ''țară-gangster

Coreea de Nord a cerut ONU să ia "măsuri urgente" pentru a ajuta Phenianul să recupereze un vas cargo confiscat recent de către SUA, pe care le-a calificat drept "țară-gangster", informează sâmbătă Reuters și AFP.

"Acest act de deposedare a arătat cu claritate că SUA sunt într-adevăr o țară-gangster căreia nu-i pasă deloc de legile internaționale", a scris vineri ambasadorul nord-coreean la ONU într-o scrisoare adresată secretarului general al Națiunilor Unite, Antonio Guterres, potrivit agenției de presă nord-coreene KCNA.

Protestul Phenianului la ONU ca urmare a confiscării navei sale cargo are loc pe fondul creșterii tensiunilor după eșecul celui de-al doilea summit dintre liderul nord-coreean Kim Jong Un și președintele american Donald Trump, din februarie, de la Hanoi, Vietnam, menit să ducă la denuclearizarea Coreei de Nord.

În scrisoare, reprezentantul nord-coreean a cerut "măsuri urgente" din partea lui Guterres și a susținut că Washingtonul a încălcat suveranitatea Coreei de Nord și a violat carta ONU.

Phenianul a atras atenția că prin capturarea vasului cargo a fost încălcat spiritul summitului de la Hanoi și a cerut returnarea cât mai rapidă a navei.

Departamentul de Justiție al SUA a informat că vasul nord-coreean "Wise Honest" a fost confiscat și sechestrat în Samoa de Est pe motiv că efectua transporturi ilegale de cărbune, violând în acest fel sancțiunile, și că prima dată a fost reținut în Indonezia în aprilie 2018. 

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău