Coreea de Nord amenință cu ”măsuri corespunzătoare”, dacă ONU va implementa noi sancțiuni împotriva Phenianului

  • 14 Iulie 2017 12:54
Coreea de Nord amenință cu ”măsuri corespunzătoare”, dacă ONU va implementa noi sancțiuni împotriva Phenianului

Regimul nord-coreean a amenințat vineri dimineață cu ”măsuri corespunzătoare”, dacă reprezentanții Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite vor adopta o nouă rezoluție de sancțiuni, drept răspuns față de lansarea cu succes a primei rachete balistice intercontinentale dezvoltată de Phenian, transmite Reuters.

Ministerul de Externe de la Phenian a anunțat că lansarea rachetei intercontinentale reprezintă un exercițiu al dreptului legitim de autoapărare al regimului nord-coreean, împotriva amenințării nucleare reprezentată de Statele Unite, scrie news.ro.

Washingtonul a încercat să convingă Beijingul și Moscova să susțină adoptarea unei noi rezoluții de sancțiuni la Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite.

Președintele Trump l-a atacat săptămâna trecută pe liderul chinez, pentru că nu a pus destulă presiune pe regimul nord-coreean pentru a rezolva de unul singur problema din peninsula Coreeană.

Lansarea unei rachete intercontinentale de către Coreea de Nord, cel mai recent test balistic al său, sfidează o interdicție impusă de Consiliul de Securitate al ONU.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,52
Cer fragmentat
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău