Coreea de Nord: Alte 15 noi decese în plină epidemie de Covid

  • 15 Mai 2022 14:12
Coreea de Nord: Alte 15 noi decese în plină epidemie de Covid

Cincisprezece noi decese din cauza "febrei" au fost înregistrate în Coreea de Nord, la trei zile după anunțul oficial al primului caz de Covid-19 din țară, a anunțat sâmbătă agenția oficială KCNA, potrivit news.ro.

Un total de 42 de persoane au murit, în timp ce au fost raportate 820.620 de cazuri de febră, dintre care cel puțin 324.550 sunt sub tratament medical, precizează sursa citată.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a recunoscut sâmbătă că focarul a provocat "mari tulburări” în țară.

"Răspândirea unei boli maligne perturbă țara noastră coreeană”, a spus el.

KCNA a raportat că "toate provinciile, orașele și județele din țară au fost blocate complet, iar locurile de muncă, centrele de producție și reședința au fost închise”.

Deși și-a activat urgent sistemul de carantină pentru a stopa răspândirea bolii în rândul celor 25 de milioane de locuitori, dintre care niciunul nu este vaccinat, țara raportează zilnic un număr mare de cazuri noi.

Phenianul a anunțat joi că oamenii au fost testați pozitiv pentru subvarianta BA.2 a lui Omicron și pentru primul său deces. Kim Jong Un a dispus imediat măsuri de izolare.

Coreea de Nord, care a fost una dintre primele țări din lume care și-a închis granițele în ianuarie 2020, după apariția virusului în China vecină, s-a lăudat de mult timp cu capacitatea sa de a ține virusul la distanță.

Nu a raportat anterior niciun caz confirmat de Covid-19 la OMS. Sistemul de sănătate al țării - unul dintre cele mai slabe din lume - eșuează și nu are medicamente și echipamente esențiale, spun experții.

viewscnt

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău