Coreea de Nord a tras un „proiectil neidentificat”, al treilea în mai puțin de zece zile

  • 14 Ianuarie 12:51
Coreea de Nord a tras un „proiectil neidentificat”, al treilea în mai puțin de zece zile

Coreea de Nord a tras un proiectil neidentificat, a anunțat vineri armata sud-coreeană – al treilea test efectuat de către Phenian în mai puțin de zece zile, relatează AFP, citată de News.ro.

Potrivit sursei citate, proiectilul a fost tras către estul peninsulei coreene, precizează Statul Major interarme sud-coreean.

Phenianul a procedat la alte două tiruri de rachetă, pe care le-a prezentat drept rachete hipersonice, unul la 5 ianuarie, al doilea la 11 ianuarie.

Paza de Coastă japoneză a anunțat că a detectat „lansarea, la ora locală 14.55 (7.55, ora României), de către Coreea de Nord a ceea ce pare să fie una sau mai multe rachete balistice”.

Un purtător de cuvânt al Pazei de Coastă nipone a declarat pentru AFP că instituția analizează locul unde a căzut și dacă a fost vorba despre un singur proiectil sau mai multe.

În pofida sancțiunilor internaționale care i-au fost impuse din cauza programelor sale de înarmare interzise, Phenianul a tras două rachete, despre care afirmă că sunt rachete hipersonice, de la începutul anului.

Cel de al doilea test, supervizat de către dictatorul nord-coreean Kim Jong Un, a antrenat sancțiuni americane vizând cinci persoane cu legături cu programul balistic nord-coreean.

Un purtător de cuvânt al Ministerului nord-coreean de Externe a acuzat Statele Unite de faptul că au ”agravat în mod voit” situația.

Dacă ”Statele Unite adoptă o asemenea atitudine de confruntare, (Republica Populară Democratică Coreea) RPDC va fi obligată să reacționeze în mod mai puternic și mai sigur”, a amenințat acest purtător de cuvânt, citat de agenția oficială nord-coreeană de presă KCNA.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
33,24
Cer senin
Umiditate:22 %
Vint:4,63 m/s
Thu
22
Fri
21
Sat
23
Sun
24
Mon
23
Arhivă Radio Chișinău