Coreea de Nord a respins dozele de vaccin gratuit oferite de OMS

  • 10 Iulie 2021 09:11
Coreea de Nord a respins dozele de vaccin gratuit oferite de OMS

Coreea de Nord a respins livrările planificate prin intermediul sistemului global de distribuție Covax din cauza îngrijorărilor legate de efectele secundare, au declarat surse din Coreea de Sud, potrivit Mediafax, scrie digi24.ro.

Programul Covax al OMS a spus că va furniza aproape 2 milioane de doze de vaccin AstraZeneca în Coreea de Nord. Primul lot fusese așteptat la sfârșitul lunii mai, dar a fost întârziat pe fondul unor consultări prelungite, relatează Reuters.

Potrivit raportului Institutului pentru Strategia Națională de Securitate (INSS) - care este afiliat cu agenția de spionaj din Coreea de Sud - Phenian analizează acum alte opțiuni de vaccinare. Raportul INSS a menționat, de asemenea, că Coreea de Nord nu este interesată de vaccinurile chinezești din cauza îngrijorării că ar putea să nu fie eficiente, dar a arătat interes pentru vaccinurile din Rusia, în speranța că vor fi donate gratuit, menționează sursa citată.

„Sunt interesați de vaccinul rusesc, dar nu s-au demarat demersuri pentru obținerea acestuia”, a declarat pentru Reuters Lee Sang-keun, director de cercetări strategice la INSS, citând surse nenumite.

 
Lee a adăugat că autoritățile nord-coreene au devenit îngrijorate de vaccinul AstraZeneca după apariția de cazuri rare, dar grave de coagulare a sângelui în rândul unor persoane care l-au primit.

Coreea de Nord nu a raportat oficial cazuri de Covid-19. Totuți acest lucru este puțin probabil, conform experților.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău