Coreea de Nord a lansat spre mare trei rachete balistice cu rază scurtă de acțiune

  • 12 Mai 19:10
Coreea de Nord a lansat spre mare trei rachete balistice cu rază scurtă de acțiune

Coreea de Nord a lansat joi trei rachete balistice spre mare, în largul coastei sale de est, anunță oficialii din Coreea de Sud, citați de Reuters, potrivit ziare.com.

Paza de coastă a Japoniei a confirmat, de asemenea, lansarea unei rachete balistice de către Coreea de Nord. Proiectilul părea să se încadreze în afara zonei economice exclusive a Japoniei, a declarat postul public NHK, notează sursa citată

Șefii Statului Major din Coreea de Sud au declarat că trei rachete balistice cu rază scurtă de acțiune au fost lansate din zona Sunan, aflată la nord de capitala Phenian, unde se află un aeroport internațional și unde Coreea de Nord a spus că a lansat cea mai mare rachetă balistică intercontinentală (ICBM), Hwasong-17, pe 24 martie.

Acțiunea este prima de acest gen după învestirea președintelui conservator sud-coreean Yoon Suk-yeol în această săptămână.

Biroul lui Yoon a anunțat că a convocat o reuniune de urgență a consiliului de securitate națională. 

Lansarea, cel de-al 16-lea test cu rachete balistice efectuat de Coreea de Nord în acest an, a avut loc la câteva ore după ce oficialii au raportat primul focar de coronavirus, declarând „cea mai gravă urgență națională” și ordonând lockdown național.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:2,06 m/s
Wed
18
Thu
18
Fri
21
Sat
17
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău