Coreea de Nord a lansat două rachete balistice, la câteva zile după ce a testat o nouă rachetă de croazieră cu rază lungă de acțiune

  • 15 Septembrie 2021 10:10
Coreea de Nord a lansat două rachete balistice, la câteva zile după ce a testat o nouă rachetă de croazieră cu rază lungă de acțiune

Coreea de Nord a lansat miercuri două rachete balistice în direcția mării, a informat șeful statului major al Coreei de Sud, la câteva zile după ce Phenianul a anunțat că a efectuat un test reușit al unei noi rachete de croazieră cu rază lungă de acțiune. Și Garda de coastă niponă a raportat lansarea dinspre Coreea de Nord a unui obiect care ar putea fi o rachetă balistică, transmite DIGI24.ro.

Pentru moment, ținta rachetelor sau raza lor de zbor nu este clară, notează BBC, potrivit sursei citate. Armata sud-coreeană a transmis că și-a consolidat măsurile de monitorizare a Coreei de Nord și colaborează în tot acest timp cu SUA pentru a-și menține pregătirea defensivă.

Și Garda de coastă niponă a raportat miercuri lansarea dinspre Coreea de Nord a unui obiect care ar putea fi o rachetă balistică și care a căzut în afara zonei sale economice exclusive.

Premierul japonez Yoshihide Suga a calificat drept "revoltătoare" noua lansare și a condamnat gestul nord-coreenilor ca fiind o amenințare pentru pacea și securitatea în regiune.

Noua lansare vine la două zile după ce agenția oficială de presă nord-coreeană KCNA a anunțat că în weekend a avut loc un test reușit al unei rachete de croazieră cu rază lungă, evocând o "armă strategică de mare importanță". A fost primul astfel de test după șase luni, iar potrivit unor experți descrierea făcută de nord-coreeni ar putea indica faptul că racheta testată în weekend este capabilă să transporte focoase nucleare, notează Agerpres.

Testul cu rachetă efectuat de către Coreea de Nord reprezintă ''amenințări'' pentru vecinii săi, a reacționat duminică Pentagonul.

"Această activitate subliniază dezvoltarea continuă de către Coreea de Nord a programului său nuclear și amenințările pe care aceasta o reprezintă pentru vecinii săi și comunitatea internațională", a transmis Pentagonul într-un comunicat.

Puterea americană a reluat angajamentul "solid" de a apăra Coreea de Sud și Japonia împotriva Phenianului. Aproape 28.500 de soldați americani sunt staționați în sudul peninsulei.

Mai multe rezoluții ale Consiliului de Securitate al ONU interzic Phenianului să își continue programele de arme nucleare și rachete balistice. Dar, deși este afectată de numeroase sancțiuni internaționale, Coreea de Nord și-a dezvoltat rapid capacitățile militare în ultimii ani sub conducerea liderului Kim Jong Un.

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău