Coreea de Nord a încheiat pregătirile în vederea unui test nuclear, potrivit serviciului de informații sud-coreean

  • 19 Mai 2022 09:45
Coreea de Nord a încheiat pregătirile în vederea unui test nuclear, potrivit serviciului de informații sud-coreean

Coreea de Nord a încheiat pregătirile în vederea unui test nuclear și așteaptă cel mai bun moment pentru a-l declanșa, a declarat joi un deputat sud-coreean, citând informații furnizate de serviciul secret sud-coreean (NIS), transmit AFP și Kyodo, citat de AGERPRES.

'Pregătirile pentru un test nuclear sunt acum încheiate și (Phenianul) caută acum momentul potrivit' pentru a-l efectua, a declarat presei deputatul Ha Tae-keung, membru al comisiei pentru informații a Adunării Naționale.

În pofida extinderii rapide a epidemiei de COVID-19, au fost detectate de asemenea semne ale unei lansări de rachete, a prevenit NIS într-un briefing cu membrii comisiei.

Președintele american Joe Biden sosește vineri la Seul pentru o serie de summituri, în prima sa deplasare în Asia în calitate de președinte.

'Informațiile noastre reflectă posibilitatea reală' a unui test cu rachete cu capacitate nucleară sau a unui test cu armă nucleară în timpul vizitei președintelui Biden, a declarat miercuri consilierul pentru securitate națională al Casei Albe, Jake Sullivan.

Tot miercuri, președinția de la Seul a transmis că liderii Coreei de Sud și Statelor Unite au un 'plan B' pregătit pentru forțele combinate ale celor două țări pentru situația în care va avea loc o provocare majoră.

În briefingul de joi, NIS a mai menționat că Phenianul pare să fi refuzat neoficial să primească ajutor medical din Coreea de Sud în contextul epidemiei de COVID-19.

Coreea de Nord a anunțat primele sale cazuri de COVID-19 săptămâna trecută, iar de atunci semnalează câteva sute de mii de cazuri de 'febră' zilnic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:0,51 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău