Coreea de Nord a fost amenințată cu un răspuns „fără precedent” dacă mai testează arme nucleare

  • 26 Octombrie 2022 13:25
Coreea de Nord a fost amenințată cu un răspuns „fără precedent” dacă mai testează arme nucleare

Pentru a numai tolera încălcarea dreptului internațional de către Coreea de Nord, această țară a fost avertizată miercuri de Statele Unite, Japonia și Coreea de Sud cu un răspuns extreme de dur la un eventual nou test nuclear nord-coreean, relatează Digi24.

Casa Albă și aliații săi din Asia suspectează că Phenianul intenționează să efectueze un nou test nuclear, al șaptelea de până acum. Primul adjunct al ministrului de externe coreean a declarat că s-a convenit cu aliații „că un răspuns la o scală fără precedent va fi necesar dacă Coreea de Nord merge înainte cu al șaptelea test nuclear”. Această afirmație a fost făcută de oficialul sud-coreean  în cadrul unei conferințe de presă la Tokyo.

Și omologii  nipon și american – Takeo Mori și Wendy Sherman au spus că  „Îndeamnă Coreea de Nord să se abțină de la alte provocări”, și de la politica „nesăbuită și profund destabilizator pentru regiune”. „Un test nuclear nord-coreean are implicații pentru securitatea întregii lumi”, au mai declarat țările partenere.

Cu aluzii și la Rusia participanții conferinței de la Tokyo și-au exprimat speranța „că toată lumea din Consiliul de Securitate înțelege că orice folosire a armei nucleare va schimba lumea în feluri incredibile”.

Phenianul a efectuat, anul acesta, teste cu rachete într-un ritm fără precedent, lansând peste 20 de astfel de arme, inclusiv una care a trecut deasupra Japoniei. Recent, nord-coreenii au tras sute de proiectile de artilerie de pe coastă și au declarat că este vorba de un avertisment serios pentru vecinii din sud.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău