Coreea de Nord a efectuat tiruri cu lansatoare de rachete multiple, potrivit Seulului

  • 20 Martie 2022 11:41
Coreea de Nord a efectuat tiruri cu lansatoare de rachete multiple, potrivit Seulului

Coreea de Nord a efectuat duminică mai multe tiruri cu lansatoare de rachete multiple, a anunțat armata sud-coreeană, potrivit AFP.

„Au existat tiruri în această dimineață, suspectăm că ele provin de la lansatoare de rachete multiple”, a declarat Statul major interarme sud-coreean într-un comunicat.

„Militarii noștri mențin o poziție fermă de pregătire de apărare, urmărind îndeaproape evoluțiile conexe”, a adăugat sursa, fără a da alte detalii.

În interval de o oră, începând de la 07.20 (22.20 GMT), patru tiruri au fost efectuate în direcția mării la vest de Coreea de Nord, dintr-un loc neprecizat din provincia Pyongan din sud, a relatat agenția Yonhap, citând responsabili care au solicitat să le fie păstrat anonimatul.

Consiliul de securitate națională al Coreei de Sud a ținut o reuniune de urgență și a chemat la întărirea pregătirilor pentru a „preveni orice vid de securitate în perioada de tranziție la conducerea țării”, a informat un comunicat al președinției.

Președintele ales Yoon Suk-yeol va fi învestit în funcție la 10 mai, după câștigarea alegerilor de la 9 martie.

SUA și Coreea de Sud suspectează că Phenianul se pregătește să lanseze o rachetă balistică intercontinentală Hwasong-17, supranumită „racheta monstru” de analiștii militari, mai notează sursa citată de Agerpres.

Coreea de Nord va sărbători la 15 aprilie 100 de ani de la nașterea lui Kim Il Sung, fondatorul regimului. Mulți experți se așteaptă la o lansare de rachetă cu această ocazie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău