Coreea de Nord a efectuat mai multe tiruri de artilerie, anunță armata sud-coreeană

  • 13 Iunie 2022 09:02
Coreea de Nord a efectuat mai multe tiruri de artilerie, anunță armata sud-coreeană

Coreea de Nord a efectuat duminică mai multe tiruri de artilerie, între orele 8.07 și 11.03 a.m. ora locală, a anunțat armata sud-coreeană, transmite Reuters, citată de Ziare.com.

Tirurile au provenit probabil de la lansatoare multiple de rachete multiple și au urmat "mai multe traiectorii", se menționează într-un comunicat al Statului major interarme sud-coreean, care nu oferă detalii exacte privind numărul și originea proiectilelor, notează sursa citată

"Intensificându-și monitorizarea și vigilența, Coreea de Sud și SUA cooperează îndeaproape și își mențin ferm starea de pregătire", se adaugă în comunicat.

Tirurile vin a doua zi după ce liderul nord-coreean Kim Jong Un a prezentat obiectivele Phenianului privind întărirea puterii militare și extinderea cercetării militare pentru apărarea drepturilor suverane ale țării, în concluziile reuniunii plenare a comitetului central al Partidului muncitoresc coreean desfășurate săptămâna trecută, adaugă Reuters.

Sâmbăta trecută, Coreea de Nord a lansat în interval de o oră nu mai puțin de opt rachete balistice cu rază scurtă de acțiune în direcția est, către Marea Japoniei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău