Cord Meier-Klodt va discuta cu mediatorii de la Moscova și Kiev

  • 12 Mai 2016 15:34
Cord Meier-Klodt va discuta cu mediatorii de la Moscova și Kiev

Reprezentantul special al președintelui în exercițiu al OSCE, Cord Meier-Klodt, după vizita de lucru la Chișinău și Tiraspol, merge la Moscova și la Kiev ca să discute cu mediatorii în reglementare transnistreană.

Diplomatul își propune să pregătească terenul pentru a organiza la începutul lunii viitoare a rundei de negocieri în formatul 5+2. Despre aceasta a comunicat Cord Meier-Klodt într-o conferință de presă la finele vizitei sale în Moldova, transmite IPN.

Diplomatul a comunicat că acum o lună, în timpul vizitei în Moldova, mediatorii au confirmat disponibilitatea lor de a organiza următoarea rundă de negocieri în două luni și acest obiectiv rămâne valabil. „Am încurajat părțile să coopereze, să lucreze împreună asupra obiectivelor stabilite, să se întâlnească reprezentanții politici, dar și grupurile de lucru. Am avut întâlniri substanțiale cu negociatorii principali, aici și la Tiraspol”, a comunicat reprezentantul special.

În cadrul întâlnirilor acesta a accentuat ceea ce mai trebuie de făcut pentru a ajunge la organizarea rundei de negocieri. Oficialul a subliniat că părțile au obligații față de oamenii de pe ambele maluri și împreună trebuie să acționeze pentru a mișca lucrurile din loc. „După aceste întâlniri de succes merg să mă văd cu alți mediatori, merg la Moscova și la Kiev ca să ne consultăm despre cele auzite aici și să ne mișcăm mai departe în direcția obiectivului propus. Sunt satisfăcut de ceea ce am auzit, dar reiterez că trebuie să ne concentrăm ca să reușim să ne atingem scopul”, a menționat diplomatul.

Potrivit lui Cord Meier-Klodt, după o pauză de peste un an și jumătate, următoarea rundă de negocieri în formatul 5+2 urmează să aibă loc la începutul unii iunie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău